Bizalom. Szövetség. Jövő.

Work Werk

Work Werk

Miért jó a kutyás munkahely?

2020. január 22. - Aquilone

Aki ismeri, annak nem kell bemutatnunk. Aki nem értené, mire a nagy felhajtás, annak íme néhány érv amellett, hogy négylábú barátaink is szívesen látott vendégek legyenek az irodában.

dogs.png

Rozi & Lumpi

A manapság egyre trendibb „kutyabarát munkahely” kifejezést hallva sokaknak egy csaholástól hangos iroda jelenik meg a szeme előtt, ahol képtelenség koncentrálni. Pedig a valóság nem is állhatna ettől távolabb. A négylábúak jelenléte ugyanis a munka számos területén segítséget nyújt, még ha ezt elsőre nem is vesszük észre.

Stresszoldók

Számos kutatás bizonyította, hogy a kutyák puszta jelenléte is megnyugtató, de ezt mi magunk is tapasztaltuk már: amikor Rozi az iroda közepén elnyúlva horkol, és egy-egy hangosabb szó hallatán szemrehányóan ránk néz, hogy ugyan miért ébresztettük fel, egy pillanat alatt lenyugszunk. Ha pedig ez nem lenne elég, a szintén bizonyított tény, hogy egy kedvenc simogatása az ideálisra lassítja a pulzust, szintén nem elhanyagolandó tényező.

Megmozdítanak

Bizonyára veled is előfordult már, hogy annyira belefeledkeztél egy munkába, hogy órákig fel sem álltál a géptől. Mondanunk sem kell, hogy ez mennyire egészségtelen, a négylábúak pedig erre is megoldást kínálnak. Egyrészt meglepően nehéz ellenállni annak, hogy az ember felálljon a székéből, hogy jól megdögönyözzön egy közelben fekvő kutyát. Másrészt pedig ha a kollégákkal felosztjátok, hogy mikor ki vigye le az ebeket sétálni (az egyébként „kutyátlanokat” is bevonva), máris meg van oldva a napközbeni testmozgás.

Megalapozzák a bizalmat

Egy gazdi csak olyan helyre fogja vinni a kutyáját, ahol megbízik a környezetében, és tudja, hogy kedvencének semmi bántódása sem eshet. Illetve ugyanez igaz fordítva is – egy közösség csak olyan gazdinak engedi meg, hogy kutyával érkezzen, akiben megbíznak. Nálunk a rezidens kutyák, vagyis Rozi, Lumpi és Kapor bármelyikünkre számíthat – ahogy gazdáik is tudják, hogy bármiben segítjük és támogatjuk egymást.

Szocializálnak

A kutyáknak nincsenek előítéleteik, boldogan fogadják bármelyik állatbaráttól a simogatást. Így könnyen megeshet, hogy az egyik kis kedvenc simogatása közben olyan kollégával elegyedsz beszédbe, akihez korábban hozzá se szóltál.

Legyen közös a döntés

Ha fontolgatjátok a munkahelyen, hogy kutyabaráttá váltok, a legfontosabb az, hogy ezt a döntést közösen, mindenki beleegyezésével hozzátok meg. Elég, ha csak egy ember van, aki például allergiás – ha csak többségi döntés születik, szegénynek nem áldás, hanem átok lesz egy kutya jelenléte.

A bejegyzés trackback címe:

https://aquilone.blog.hu/api/trackback/id/tr5915400866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása