Bizalom. Szövetség. Jövő.

Work Werk

Work Werk

Gazdálkodj okosan – így segíthetsz a járvány idején

2020. március 18. - Aquilone

A gazdaság hanyatlásával nagyon sokan nehéz időszak előtt állnak – összeszedtük a legjobb megoldásokat, amelyekkel segíthetsz a környezetedben élőkön.

segitseg_jarvany_idejen.png

Sajnos a koronavírus Magyarországot sem kíméli – az egyre feszültebb helyzetben a legtöbben azzal vannak elfoglalva, hogy a saját bőrüket mentsék. Ám ahhoz, hogy átvészeljük, sőt, emberileg és társadalmilag sikeresen hagyjuk majd a hátunk mögött a jelenlegi időszakot, muszáj mindenkinek megérteni, hogy összefogásra és egymás támogatására van szükség. Ehhez pedig ha csak kicsiben és egyetlen egyszer, de te is hozzájárulhatsz.

Gondold át, hol vásárolsz

Tény, hogy a kisebb üzletekben általában kicsit magasabbak az árak, de gondolj bele: a nagyáruházak vagy a kisboltok lesznek veszélyben a vásárlók számának csökkenésével? Ha megteheted, ne sajnáld azt a plusz párszáz forintot a maszek zöldségestől, hentestől vagy élelmiszerárustól. A megélhetése múlik rajta.

Költs magadra – de okosan

Bár fontos, hogy a jelen helyzetben mindenki tegyen félre, amennyit csak tud, ha belefér, néha azért jó meglepni magunkat valamivel. Ha megajándékoznád magad, gondolkodj el valami olyasmin, amivel segíthetsz például egy bajba jutott egyéni vállalkozón vagy egy kis vállalkozáson. Készíttess egy művésszel printet a macskádról, vásárolj egy coachingot egy trénertől vagy vegyél online terméket, amellyel valaki megélhetését támogathatod.

Építsd a közösséget

Most nagyobb szükség van az összefogásra, mint valaha, ehhez pedig nélkülözhetetlen, hogy egyéni szinten is kivegyük a részünket a különböző közösségek építéséből. Keress olyan online közeget, amely közel áll a szívedhez, és szánj minden nap egy kis időt arra, hogy támogasd, segítsd a tagjait. Oszd meg saját ismerőseiddel is, ha valaki segítséget kér, és ne sajnáld a szabadidődet sem arra, hogy tudásoddal segíts valakit, aki bajban van. Biztos lehetsz abban, hogy egy összetartó közösségre te is számíthatsz majd, ha neked lesz szükséged rájuk.

Cselekvő, bátor és segítségre képes emberekre és vállalatokra van szükségünk, akik hajlandóak a saját igényeik csökkentésére és erőforrásaik megosztására azokkal, akik e nélkül nem vészelnék át a járvány okozta gazdasági visszaesés következményeit.

Mi magunk is mikrovállalkozásként kevés tartalékkal a zsebünkben nézünk farkasszemet ezzel a kihívással. De megfogadtuk egymásnak, hogy a szokásos munkakapcsolaton túl is segítünk. Arra törekszünk, hogyha csökkentett mértékben is, de rendeljünk a nyomdától, az IT fejlesztőnktől, a grafikustól. Elhatároztuk, hogy olyan új termékeket csinálunk és ajánlunk az ügyfeleinknek, ami értelmes segítség lehet számukra ebben a helyzetben. Az árainkat olyan alacsonyra szabjuk, hogy fennmaradhassunk belőle, és ha valaki igazán akarja, meg tudja venni. Ha ez a megoldásunk sikeres lesz, tudunk benne más szakmabelieknek is munkát, és ezzel a túléléshez szükséges bevételt adni.

Emellett elindítottuk a Segíts magadon.., és másokon mozgalmat, hogy segítséget, tudást, jó gyakorlatokat adjunk azoknak, akik velünk együtt hisznek abban, hogy jóakarattal, az erőforrásaink megosztásával túljuthatunk a nehéz időszakon. Csatlakozz hozzánk, tanuljunk egymástól és ne hagyjuk, hogy kollégáink, partnereink, beszállítóink lehetetlen helyzetbe kerüljenek!

A bejegyzés trackback címe:

https://aquilone.blog.hu/api/trackback/id/tr6515532958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2020.03.19. 12:21:09

A helyi zöldségest nem kell félteni, olyan pofátlan árai vannak, hogy a fal adja a másikat, ezzel együtt egész szépen megvan mert távol és közel nincs konkurencia, két paprikáért és egy kiló banánért nem megyünk el a világ túlsó végére. A coachinggel és művészi macskaprinttel foglalkozó szélhámosok pedig mindenkinek jobb ha keresenek valami normális munkát az emberek hülyítése helyett.

Aquilone 2020.03.19. 12:39:57

@midnight coder: Sajnos minden válsághelyzetben jellemzô, hogy felmennek az árak, de a sarki zöldséges sem feltélenül örömében emeli az árakat, hanem mert ô is az eddigi ár sokszorosáért jut hozzá az áruhoz.
Nem minden coach szélhámos, és akadhatnak olyanok, akik szeretnék magukat képezni és pont ebben a gazdasági helyzetben hasznos készségeket elsajátítani.
Minden esetben azt gondoljuk, hogy fontos, hogy mindenki találjon örömet és értelmet a munkában és a mindennapokban - akkor is, ha ez éppen egy macska-mûalkotás, amire az új tulajdonosa boldogan pillant rá. :)

Szalay Miklós 2020.03.19. 13:33:38

Egy alapos elemzése a vírus helyzetnek, illetve annak gazdasági és klímaügyi konzekvenciáinak:

www.egyvilag.hu/index.shtml#uzenet
süti beállítások módosítása