Bizalom. Szövetség. Jövő.

Work Werk

Work Werk

Go online – a járvány és a social distancing még nem a vég

2020. március 25. - Aquilone

Az elszigeteltség tökéletes ellenszere, ha tudatosan építed fel az online jelenlétedet.

A jelenlegi helyzet mindannyiunk számára egyre megterhelőbb – főleg, mivel senki sem tudja, vajon meddig tart ez az állapot. Ám a reményt nem szabad teljesen elveszíteni! Még ha most kilátástalannak is tűnik a helyzeted akár anyagi, akár szellemi/lelki szempontból, egy jól kitalált stratégia segíthet, hogy kicsit fellendüljön az életed.

go_online.png

Fontos a jelenlét

Még ha neked vagy a munkáltatódnak nincs is olyan terméke vagy szolgáltatása, amelyet át tudtok ültetni online platformra, akkor is érdemes fenntartani a folyamatos online jelenlétet a közösségi oldalakon. Legyen szó Facebookról, Instagramról, Twitterről vagy a szakmai szempontból előnyösebb LinkedInről, fontos, hogy az ügyfelek, vendégek rendszeresen találkozzanak a neveddel, és lássák, hogy mindent megteszel, hogy kihozd a maximumot a helyzetből. Most pozitív hangvételű posztokat érdemes publikálnod – hosszútávon már az is sokat számít majd, ha egy jó humorú képpel, vagy videóval megmosolyogtatod az embereket. Ha pedig hasznos szakmai tartalommal is tudsz szolgálni, annál jobb!

Eljött az átalakulás ideje

Mivel a személyes kontaktus minimálisra csökkentésével a face-to-face termékek és szolgáltatások nem működnek, érdemes elgondolkodni azon, hogy neked vagy a munkáltatódnak van-e olyan ötlete, amelyet online is lehet értékesíteni. A legoptimálisabb nyilván az, ha egy adott szolgáltatást egy az egyben át lehet emelni a virtuális térbe (például egy magántanár minden további nélkül tud Skype-on keresztül is órát tartani), ám ha ez nem megoldható, jöhet az ötletelés. Nyugodtan rugaszkodj el teljesen az eredeti terméktől, és igyekezz olyasmit kitalálni, ami a szakmádba vág, és online kivitelezhető. Próbálkozhatsz online kurzusokkal, blogolással és vlogolással is. Hiszen miért ne tarthatna egy fodrász arról online tanfolyamot, hogyan kell tökéletesen begöndöríteni a hajat? De például egy asztalos is simán indíthat kurzust, amelyben megmutatja a virágállvány készítésének minden csínját-bínját. Eljött a kreatív megoldások és a tanulás ideje! Ha megengedheted magadnak, akkor nézz körül, mert most rengeteg egyetem órái és online kurzus érhető el az eredeti ár töredékéért vagy akár ingyen!

Foglalkozz a lelkeddel is

A normál munkarendben is igaz, hogy jól teljesíteni csak akkor lehet, ha lelkileg is rendben vagy, a jelenlegi helyzetben pedig ez duplán érvényes. Fontos, hogy tudatosan figyelj arra, hogy ne csak fizikailag, hanem szellemileg is jól legyél. Csatlakozz motiváló közösségekhez, kezdj el egy online tanfolyamot, vagy vegyél részt az egyre több ingyenesen elérhető fitnessz órák egyikén. Fontos, hogy az online töltött időt ne csak azzal töltsd, hogy a híreket bújod. Természetesen nagyon fontos a megfelelő tájékozottság, de ne őrjítsd bele magad a cikkek olvasásába.

Az online jelenlét mellett nagyon fontos az is, hogy magadra, a gondolataidra is tudj időt fordítani. Vigyázz arra, hogy ne ülj egész nap a képernyő előtt. Olvass, kirakózz, meditálj, jógázz. Bármilyen olyan tevékenység, ami segít ebben az időszakban befelé figyelni, nagyon sokat segíthet. Ha nagyon nehéznek érzed, hívd fel egy barátodat vagy családtagodat, teljesen érthető, hogy ebben az új nehéz helyzetben szükségünk van a pozitív megerősítésekre. Az is nagyon jót tesz a lelkünknek, ha valami jót cselekszünk! Ha van a közeledben idős ember, akinek esetleg tudsz segíteni, az már önmagában szuper, de ha telefonon lelki támaszt nyújtasz egy barátnak, vagy ha telik rá, adományozol egy állatmenhelynek vagy az Élelmiszer Banknak, az is rengeteg pozitív energiával tölti majd fel a lelkedet.

A bejegyzés trackback címe:

https://aquilone.blog.hu/api/trackback/id/tr4015556162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása