Bizalom. Szövetség. Jövő.

Work Werk

Work Werk

Mindenki írjon listát!

2020. január 29. - Aquilone

Őskorinak tűnhet, hogy az ember listát írjon a munkahelyén a teendőkről, pedig hasznosabb, mint gondolnád!

kv.jpg

Tisztán látod, aznap mi vár rád

Sokkal hatékonyabban tudod beosztani az idődet, vagyis javul a munkáltatók által imádott kifejezéssel élve a „time management”-ed, ha pontosan látod, mennyi mindent kell egy adott napon elvégezned. Ha például reggel letudsz minden olyan feladatot, ami nem vesz igénybe negyed óránál több időt, a nap hátralévő részében koncentrálhatsz a nagyobb projektekre anélkül, hogy kisebb teendőkkel meg kellene szakítanod a munkád ritmusát. (Az ad hoc feladatokat természetesen nem tudod kikerülni, de legalább saját magaddal ne tolj ki, ha nem muszáj. J )

Megtanulsz priorizálni…

…ami nem összekeverendő a halogatással. Ha látod, hogy egész egyszerűen nem fér bele a napodba az adott feladatok mennyisége, kénytelen leszel rangsorba állítani őket, és a kevésbé s.o.s. teendőket áttolni másnapra.

Rövidülhet a munkaidőd

Ha olyan szervezetnél dolgozol, ahol nem kötött a munkaidő, hanem adott feladat elvégzése a cél, a listaírással akár a munkában töltött órák számát is lecsökkentheted. Hiszen ha megfelelő a time-management és sikerül kialakítanod egy, a munkáltatód számára is elfogadható priorizálási módszert, könnyen lehet, hogy le tudsz csípni egy kicsit a munkaidőből.

Semmit nem felejtesz el

Eszedbe jut, hogy meg kell írnod egy e-mailt, majd két perc múlva el is felejted. Ugye ismerős? Ha viszont minden teendőt, beleértve a jelentéktelennek tűnő feladatokat is, felírsz a listádra, biztos, hogy semmi nem megy ki a fejedből.

Motiválod magad

Amióta mi is bevezettük az irodában a mindennapos to-do list írását, észrevettük, hogy a nap végére sokkal elégedettebbek vagyunk azzal, amit aznap teljesítettünk. Van ugyanis egy nagyon pozitív pszichológiája az elvégzett feladatok kipipálásának, ami sokkal jobban motivál a haladásban, mint bármilyen határidő.

Szabd személyre a listádat!

Mindenki más, és ez abszolút igaz arra is, hogyan írod meg a listádat? Egy szép jegyzetfüzetbe vezetnéd a napi teendőket? Imádod a színes tollakat? Szórakoztat megrajzolni a vázlatpontokat? Mindegy, mit választasz, a lényeg, hogy neked működjön.

A bejegyzés trackback címe:

https://aquilone.blog.hu/api/trackback/id/tr2115413796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása